Hyppää sisältöön

Kuusamon kirjasto

Vaikka elämme tietoyhteiskunnassa ja digitalisoituvassa maailmassa, kaikkia laitteita ei tarvitse ostaa omaksi. Kirjasto tarjoaa maksuttoman pääsyn nettiin asiakaskoneilta tai langattoman verkon kautta sekä erilaisia laitteita asiakaskäyttöön.

Henkilökunta opastaa alkuun laitteiden käytössä.

Asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttö on maksutonta. Tulosteiden ja kopioiden maksut määräytyvät kirjaston palveluhinnaston mukaan.

Digikummit opastavat Kuusamon kirjastossa

Pääkirjastolla käytettäviä laitteita

 • Pääkirjastossa käytössäsi on asiakastyöasemia, joista kaksi on varattavissa tunnin käyttöajalla.

  Kaikissa koneissa nykyaikaiset selainohjelmat sekä ajantasaiset toimisto-ohjelmat (Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010). Päätteiltä voit myös lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress ja eMagz -palveluista. Lisäksi tallennusmahdollisuus USB-muistitikulle ja maksullinen tulostusmahdollisuus.

 • Digitointilaitteella voit digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle itsepalveluna. Varaa mukaan riittävä määrä tallentavia DVD-levyjä. Tarkan listan soveltuvista levyistä saat kirjaston asiakaspalvelusta. Digitointilaitteen käyttö on maksutonta.

  Digitointilaite sijaitsee kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikalta, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

 • Käytössä ovat sekä tavallinen tulostin että monitoimilaite, jolla voi ottaa valokopioita, tulostaa ja skannata. Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta. Kopiointi ja tulostaminen ovat maksullisia.

 • Mikrofilmin lukulaitteella voit lukea kirjaston omista kokoelmista löytyviä tai muualta tilattuja mikrofilmejä tai -kortteja. Laitteelta voi myös tulostaa (maksullista).

  Mikrofilmien lukulaite sijaitsevat kotiseutukokoelmahuoneessa. Varaukset kirjaston neuvonnasta paikalta, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

 • Musiikkiosaston Musapysäkillä voit kuunnella kuulokkeilla CD- ja LP-levyjä kirjaston kokoelmista. LP-soittimen saat käyttöösi pyynnöstä.

 • Kirjaston Olkkarissa on Playstation 4 –pelikonsoli ja kirjastossa on lainaustilanteen mukaan vaihtuva valikoima lapsille ja nuorille soveltuvia pelejä. Peliajan voit varata asiakaspalvelusta.

  Varaukset kirjaston neuvonnasta paikalta, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

 • Ultimaker 3D -tulostin tulee asiakaskäyttöön keväällä 2022. Laitteen käyttöön opastetaan.

Ota yhteyttä!